top of page
Sök
 • Skribentens bildHSNG AB

Gymbarometern visar - därför blir träningen inte av.

Gymgrossisten delar med sig av tipsen som får dig ur soffan.

Gymbarometern genomförs av Gymgrossisten.com - en medlemsundersökning med 4000 respondenter.


Gymbarometern - Kartläggning av svenskarnas träningsvanor

Kosttillskotts-e-handlaren Gymgrossisten har frågat närmare 4000 gymmare i Sverige hur deras träningsvaror, motivation och drivkrafter ser ut. Här får du ta del av resultatet!


Mer piska än morot!

Man kan inte vara på topp alla dagar och under vissa perioder kan motivationen att träna vara nästintill obefintlig. Vad gör du när motivationen sjunker? I Gymgrossistens undersökning Gymbarometern svarade hela 30% att man tvingar sig själv att fortsätta. No pain, no gain alltså! Att hålla i rutinerna och genomföra ett pass enligt ditt träningsschema trots att hela kroppen och hjärnan skriker att du vill slänga dig i soffan och kolla Netflix, gör att du kommer ett steg närmre ditt mål. Att få in kontinuitet i träningen är A och O. Sedan spelar det mindre roll om du genomför passet på samma nivå och med samma intensitet som om motivationen och orken var på topp. Lägg ribban lägre detta passet och ge dig själv cred för att du tog dig till träningen och körde på när du var nära att kasta in handduken.


Topp 3 anledningarna till att vi hindras att träna

Vad är orsaken till att träningen inte blir av vissa dagar? Den största anledningen enligt Gymbarometerns undersökning bland gymmare i Sverige är tidsbrist, tätt följt av trötthet och att man saknar motivation. Så, vad kan man göra för att komma över tröskeln de dagar träningen känns omöjlig att genomföra? Här kommer 10 grymma tips från Gymgrossistens atleter:

 1. Kartlägg vad som tar upp din tid, kan du byta ut en annan aktivitet mot träning (ex Netflix i soffan)

 2. Om tiden fortfarande inte räcker till, kör ett kortare pass med supersets, triplesets, pyramidsets, dropsets och HIIT. Om du exempelvis tränar armar kan du superseta en bicepsövning med en tricepsövning. Vila inte mellan seten så spar du tid.

 3. Hitta en benövning, en ryggövning, en armövning och en coreövning. That´s it! Gör så många reps du hinner, antingen hemma eller på gymmet.

 4. Keep it real! Acceptera att mindre är bättre än inget alls. Bestäm dig för att hinna med halva passet du brukar köra. Kontinuiteten i träningen är det som är viktigt!

 5. Titta på några träningsmotivationsvideos och/eller dina förebilder på instagram och bli peppad!

 6. Drick en PWO/koffeindryck så är du snart igång. Tänk inte så mycket utan kör bara. Det första steget är alltid jobbigast, sen kommer du vara grymt nöjd efteråt!

 7. Boka upp träningstid med en vän. Då slår du två flugor i en smäll och du behöver ta dig till träningen för att inte svika din vän!

 8. Se till att du har en tydlig målbild framför dig. Både långsiktiga men även kortsiktiga. Föreställ dig känslan när du uppnått delmål och uppskatta framstegen när motivationen sjunker.

 9. Byt om till träningskläder direkt när du går upp och ha alltid en ren och fräsch träningsväska packad och redo. I väskan ska alltid en Star Nutrition energidryck ligga med för bästa uppladdningen!

 10. Plugga in din favoritspellista i lurarna som du blir peppad av och kör!

367 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page