top of page
Sök
  • Skribentens bildHSNG AB

Gymgrossisten storsatsar i nordisk varumärkeskampanj


Efter 24 år som nordisk marknadsledare inom kosttillskott och sportnutrition utvecklar nu Gymgrossisten sitt varumärke och kommunikation för att nå ut till en allt bredare och starkt växande målgrupp. Målet är visa att Gymgrossisten har allt som behövs för alla som är dedikerade i sin gymträning. ”Vi ska bli en e-handelsdestination fokuserad på allt för gymträningen – en traditionell fackhandel (djupt sortiment, kunskap och inspiration) på en modern plattform” säger Linda Sandberg, Head of Brand på Gymgrossisten.


– Gym är idag den vanligaste träningsformen efter promenader. Begreppet ”gymträning” har utvecklats över åren och innefattar idag allt från traditionell gymträning till CrossFit, utomhusgym och inte minst hemmaträning. Allt fler ser att gymma som sin träningsform och vi ser att det finns utrymme för en shoppingdestination specialiserad på just gymmet, säger Linda Sandberg, Head of Brand på Gymgrossisten.


Med denna insikt har Gymgrossisten under våren relanserat sin e-handel med ny plattform och uppdaterad visuell identitet för en smartare och smidigare shoppingupplevelse.


Man gav reklambyrån Spinn uppdraget att se över den befintliga varumärkesplattformen och utveckla ett nytt kommunikationskoncept som fortsatt ska positionera Gymgrossisten som den ledande aktören inom produkter för gymträning, men med fokus på att nå ut till den idag allt bredare målgruppen.


Resultatet är det nya kommunikationskonceptet ”Pushing Limits” som syftar till att Gymgrossisten är destinationen för alla som vill flytta sina gränser och ta sina träningsresultat till nya högre nivåer. Budskapet speglas även i lanseringskampanjens tag line ”Du har viljan – Vi har resten”.


– Idén med lanseringskampanjen är att hylla Gymgrossistens kunder, d.v.s. alla träningsentusiaster som trots olika förutsättningar verkligen vill skapa resultat med sin träning. Målet är att skapa bred igenkänning och träningspepp samt få folk att förstå att Gymgrossisten inte bara är ”för kroppsbyggarna”, utan för alla som är målmedvetna med sin gymträning, säger Magnus Uddenberg, AD på Spinn.


Det nya konceptet lanseras initialt genom tre reklamfilmer som går tungt under sensommaren i digitala kanaler på hela den nordiska marknaden, primärt Youtube, Facebook och Instagram. I den längre huvudfilmen ligger fokus på att bygga varumärke medan de två kortare filmerna är tänkta som bärare av diverse taktiska erbjudanden. Filmerna är producerade av Makeriet Film och regisserade av Robin Günther.


Under  kampanjens första 10 dagar i Sverige ökade direkttrafiken till sajt med 39% (sessioner) och filmerna har nära dubbelt så hög CTR (Click Trough Rate) på Youtube jämfört med svensk benchmark/snittet. 

Uppdragsgivare: Linda Sandberg, Head of Brand Gymgrossisten

Arbetsgrupp Spinn: Christoffer Törnblom, Copywriter Magnus Uddenberg, AD Lars Gidfeldt, Projektledare Beatrice Alvolin, Produktionsledare

Produktionsbolag Makeriet FilmRegissör Robin Günter.

819 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page