top of page
Cecilia Häggblad Orkla web.jpg

Cecilia Häggblad

Inhouse Creative & Production Manager

I rollen som Inhouse Creative & Production Manager leder Cecilia vår kreativa och grafiska produktion.

 

-Jag ansvarar tillsammans med min avdelning för framtagning av kreativt och grafiskt material till HSNG’s alla affärsområden och varumärken. I grunden är jag grafisk formgivare och har tidigare arbetat även som Art Director med huvudansvar för förpackningsdesign i produktutvecklingsteamet på HSNG. Samtidigt som jag är ansvarig för bolagets grafiska material, jobbar jag också operativt med många olika uppdrag och personer i organisationen.
Hela vägen från koncept, skisser och idéer till produktion av marknadsmaterial, artworks, branding och lanseringar. Riktigt roligt!

Det som är absolut bäst med jobbet tycker Cecilia är att det är oerhört varierat. Hon har många olika kontaktytor inom bolaget. Därmed är uppdragen hon får varierande i både uppgift och svårighetsgrad.

-Att jobba kreativt inhouse gör att det finns mycket att ta sig an, påverka och utveckla. Men det kan också vara utmanande att arbeta brett mot organisationen, nämner hon. När man jobbar kreativt med många kontaktytor kommer också många uppdrag och viljor. Så utmaningarna för mig är att dels leda mitt team till att kunna prioritera och tillgodose allas behov - inom en rimlig tid. Samtidigt som vi håller en kreativ höjd i det vi lämnar ifrån oss. Jag tror att det är viktigt att vara strukturerad och stresstålig för att trivas i min roll -och självklart kreativ! Att leda och fördela arbete kräver att man är kommunikativ och har förmågan att kunna se i helikopterperspektiv.

 

Cecilia beskriver HSNG som ett relativt ungt bolag till medelåldern sett, men väldigt moget i övrigt.

-Lekfullheten som möter allvaret är en beskrivning som jag tycker om. Sen gillar jag också att jag får vara med och påverka -litet som stort. Att få jobba med begåvade och härliga kollegor är också ett stort plus som jag uppskattar oerhört. Variationen i kombination till ovan är det som fått mig att vara HSNG trogen sedan maj 2014 när jag gjorde min första dag, ler Cecilia.

Carl Arnesson: TeamMember
bottom of page