Carl_edited.jpg

CARL ARNESSON

CFO

Carl är CFO på HSNG. I rollen som CFO har Carl det övergripande ansvaret för de finansiella och legala delarna av bolaget.
Det var genom gamla kollegor som Carl först kom i kontakt med Qliro Group och som så småningom gjorde att han fick tjänsten som CFO på HSNG. Carl kommer tidigare från Metro där han arbetat som CFO i många år. Han har även arbetat som konsult åt PwC vilket gjort att han arbetat mot många olika branscher tex Media, Biotech och Automation – dock inte retail eller e-handel.
-Jag har dock sålt sjukt mycket protein i mina yngre år. Från det att jag var 16 till att jag var 23 jobbade jag till och från på ett bolag som sålde ost, skrattar Carl.
Att vara övergripande ansvarig för de finansiella samt legala bitarna innebär många tuffa utmaningar.
-Jag behöver ta många beslut i högt tempo, en ständig avvägning mellan att gå på magkänsla eller fakta. Att kunna lite av varje om det mesta, kritiskt tänkande och inte vara rädd att ta beslut är viktigt i min roll, säger Carl.
Ett av det allra bästa med att jobba inom e-handel är den transaktionsintensiva miljön.
-Vi får väldigt snabbt ett kvitto från våra kunder på om det vi gör är bra eller inte och kan agera därefter, säger Carl.
Det är så klart inte bara en spännande business som är den avgörande trivselfaktorn, varpå Carl nämner det fantastiska team han omges av.
-99% av alla dagar går jag med ett leende till jobbet, säger Carl glatt. Vi är ett härligt gäng av olika människor där alla behövs, för att tillsammans åstadkomma förbättring eller förändring!