top of page

JOHAN GÖRGÅRD, VD

Jag är född och uppvuxen i Hudiksvall i Hälsingland. En vacker småstad längs Norrlandskusten. Mycket av min uppväxt präglades av idrott, musik och populärkultur generellt. Efter att utbildat mig till civilingenjör och civilekonom vid studier i Sverige, Österrike och Storbritannien började jag min karriär som managementkonsult på Accenture. En väldigt bra skola där jag lärde mig ett arbetssätt som jag burit med mig under hela min yrkeskarriär. Efter ett antal år fick jag möjlighet att börja på Orkla, ägaren till HSNG, där jag haft många olika roller inom försäljning och affärsutveckling. Orkla är Nordens största konsumentproduktsföretag med varumärken som OLW, Göteborgs kex, Felix, ABBA, Kalles etc. Jag tror på en emotionell koppling till de produkter som vi köper och konsumerar. Att få vara del i att bygga sådana varumärken som människor genuint älskar är häftigt och otroligt spännande.
HSNG är typexemplet på en plats där vi som medarbetare kan göra skillnad. Vi erbjuder produkter som får människor att må bättre, träna hårdare och springa längre. Det är också en marknad som är väldigt föränderlig där trender och preferenser skiftar hela tiden. Det gäller att hela tiden ha koll på vad som händer på marknaden och vara snabb att lansera och kommunicera det senaste. Sedan är online handel i sig självt otroligt föränderlig och utvecklande. Om du stannar till försvinner du! Det brukar också heta att ”retail is detail” och det stämmer. Att sälja en proteinbar kan vem som helst göra, men att sälja rätt bar till rätt konsument till rätt pris vid rätt tidpunkt via en digital plattform med kort leveranstid kräver allt från artificiell intelligens, hårda förhandlingar till att wellpappen till paketet håller vid leveransen. Det är det stora och det lilla, det är extremt banalt men samtidigt otroligt komplext. Det är helt fantastiskt om du frågar mig!
Jag är en stark anhängare av talang, vilja och ett gott hjärta. Jag tror att lyckliga människor presterar generellt bättre. Jag tror på ärlighet och transparens och jag tror på att göra saker tillsammans. Jag tror också på att vi människor behöver balans och att vi behöver känna att vi är betydelsefulla. Sedan gäller det att vinna och jag älskar att vinna, men jag förstår att man inte alltid kan vinna.

Möt vår VD: Om oss
bottom of page