top of page
Karl Wirström Orkla web.jpg

KARL WIRSTRÖM

VP of Engineering

Kalle har sedan mars 2018 jobbat som projektledare inom IT på HSNG. Han har arbetat professionellt med utveckling av stora webbplatser sedan 2004. Utöver projektledning har han jobbat som utvecklare och med att leda utvecklingsarbete.
-Att jobba som projektledare inom IT på HSNG innebär en varierad vardag med stora och små uppgifter. Det gäller att ha helikopterperspektiv då det är många intressenter. Vi investerar i tid och det gäller att använda den tiden på bästa sätt, säger Kalle.
Största utmaningen är prioritera sin egen tid. Det är många uppgifter i omlopp, det gäller att inte få tunnelseende och tappa bort sig själv i processen, avslutar Kalle.
Att arbeta som projektledare innebär att man får arbeta med samtliga avdelningar på företaget och man har stor möjlighet att påverka vad som ska prioriteras.
-De uppgifter vi genomför har en direkt påverkan på hur våra sajter presterar. Arbetet är flexibelt, utifrån åtagande får du själv utforma och planera dina arbetsdagar, vilket är viktigt för att jag ska trivas i mitt arbete, berättar Kalle.
Som projektledare är det viktigt att vara strukturerad, tydlig samt ha ett strategiskt tänk.
-Strukturerad för att kunna bryta ner projekt. Tydlig, allt blir mycket enklare om du är tydlig med vad som krävs och hur lång tid det tar och det är alltid bättre att lyfta utmaningar man står inför än hålla dem för sig själv. Strategisk för att kunna ta ansvar för att leverera rätt saker, i rätt tid och ordning, menar Kalle.
Kalle trivs med att jobba med alla glada och drivna kollegor på HSNG. Han trycker på att det finns en framåtanda i företaget som gör det roligt och spännande att arbeta här.
-Har man som jag ett träningsintresse så är det extra roligt att jobba med Sveriges ledande e-handelssajt inom sport nutrition, avslutar Kalle.

Karl Wirström: Medarbetare
bottom of page