top of page
Sök
  • Skribentens bildHSNG AB

Health and Sports Nutrition Group köper Bodyman

Uppdaterat: 7 juli 2023

Health and Sports Nutrition Group (HSNG) är ledande i Norden inom försäljning av kosttillskott och hälsokost. Nu stärker företaget sin position i Danmark genom att köpa danska Bodyman.Bodyman är en av de största E-handlarna inom sportnutrition i Danmark. Det är ett starkt varumärke med lång historik och en pionjär inom sportnutrition i Danmark.

HSNG är med sin plattform marknadsledare på samtliga nordiska marknader förutom i Danmark. Genom förvärvet stärks nu positionen och kunderbjudandet till den danska marknaden.


- Med förvärvet av Bodyman stärker vi vår ställning i Danmark och förbättrar kunderbjudandet på den danska marknaden genom två starka e-handelsbutiker. Affären ger även bra skalfördelar och synergier kopplat till lager och distribution, säger Johan Görgård, vd HSNG.


I köpet av Bodyman ingår rättigheten till varumärket och domänen men inte personal.


- Genom att inkorporera Bodyman i HSNG:s plattform förbättrar vi kundupplevelsen med ett bredare sortiment, marknadsledande produktvarumärken och optimerad distribution, säger Johan Görgård, vd HSNG.


HSNG har tidigare kommunicerat om det nya helautomatiserade lagret i Eskilstuna som gradvis kommer att tas i drift under andra halvan av 2023. Ett större lager är en förutsättning för HSNG:s fortsatta tillväxt och det möjliggör hantering av större volymer och bättre konsumenterbjudande genom snabbare leveranser.


Fakta

HSNG är ledande i Norden inom försäljning av kosttillskott och hälsokost och omsätter 1,1 mdr sek, har cirka 200 anställda med huvudkontor i Stockholm. HSNG ägs av det industriella investmentbolaget Orkla.518 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page