top of page
Sök
  • Skribentens bildHSNG AB

Orkla expanderar inom sportnutrition

Orkla Care har genom sitt helägda svenska dotterbolag Health and Sports Nutrition Group AB (HSNG) tecknat och implementerat ett avtal om att köpa 100 procent av aktierna i Proteinfabrikken AS. År 2014 förvärvade Orkla Care en minoritetsandel i Proteinfabrikken på 16,7 procent. Denna post ingår i försäljningen till HSNG tillsammans med andelar från andra ägare.

Under varumärket PF säljs ett brett utbud av egenutvecklade produkter inom sportnutrition. Förutom sina egna produkter säljer och distribuerar Proteinfabrikken ett antal andra varumärken och produkter inom sportnutrition, mat och träningsredskap.


- HSNG har en stark position i Sverige medan Proteinfabriken är stark i Norge. Tillsammans kommer företagen att komplettera varandra väl både vad gäller produktportföljen och genom att vi får en solid bas i Skandinavien, säger Johan Görgård, vd för HSNG.


Proteinfabriken har sju anställda med huvudkontor i Stokke i Vestfold. Företaget grundades 2001 och grundaren Bjørn Kenneth Hansen har varit huvudägare. Orkla Care har sedan 2014 varit näst största ägare.


År 2019 omsatte företaget 82 miljoner NOK och det mesta av försäljningen går till Norge. Cirka hälften av försäljningen går via egen webbutik.


Företaget konsolideras i Orklas redovisning från och med den 1 januari 2021. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.Om Orkla

Orkla är en ledande leverantör av varumärken och konceptlösningar till konsument-, catering- och bagerimarknaderna i Norden, Baltikum och utvalda marknader i Centraleuropa och Indien. Orkla är noterat på Oslo Börs och har sitt huvudkontor i Oslo. Koncernen omsatte 43,6 miljarder norska kronor 2019 och hade per 31 december 2019 cirka 18 350 anställda. Om HSNG

Health and Sports Nutrition Group AB (HSNG) säljer via sina onlinebutiker Gymgrossisten, Bodystore och Fitnessmarket ett brett utbud av varumärken och produkter inom sportnäring, hälsokost, träningsredskap och mat. Sedan januari 2018 har HSNG varit en del av Orkla och tillhör affärsområdet Orkla Care. HSNG har sitt huvudkontor i Solna utanför Stockholm och omsatte 2019 732 miljoner kronor.


Orkla ASA

Oslo, 11. januari 2021


Ref.:


SVP Communications Dag Olav Stokken Tlf.: +47 916 65 078


SVP Investor Relations

Kari Lindtvedt

Tlf.: +47 95 07 51 14
803 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page