top of page
Sök
  • Skribentens bildHSNG AB

Analys rekommenderar flytt av logistikverksamhet


Health and Sports Nutrition Group (HSNG) vill expandera logistikverksamheten. Efter en utvärdering av olika alternativ har HSNG därför som avsikt att flytta logistikverksamheten från Trollhättan till Mälardalen.


– För att kunna fortsätta växa behöver vi modernisera och utöka vår logistikkapacitet. Vi har utvärderat flera alternativ och har för avsikt att flytta vår logistikverksamhet till Mälardalen, som är den mest optimala logistikhubben för oss. Tack vare den geografiska placeringen och en modernisering av vår logistiklösning kommer vi att kunna förbättra kundupplevelsen med snabbare leveranser, säger Johan Görgård, vd för HSNG. Mälardalen har under de senaste åren utvecklats till en logistikhub för hela e-handelsbranschen. Här har HSNG för avsikt att bygga ett större logistikcenter. I samband med detta avser HSNG även modernisera sin logistikverksamhet genom automationslösningar. Ambitionen är att flytta logistikverksamheten till Mälardalen i slutet av 2023.


Idag arbetar cirka 160 medarbetare i Trollhättan. Den planerade flytten berör främst de som arbetar inom logistik, produktion och HR. Vissa funktioner, till exempel kundservice, planerar HSNG att ha kvar i Trollhättan.


– Det är viktigt att komma ihåg att detta är en intention och inte ett slutgiltigt beslut. Fackliga förhandlingar inleds nu i vilka analysen kommer att beskrivas. Ett eventuellt beslut fattas när förhandlingarna är avslutade, säger Johan Görgård.

Som arbetsgivare är företagets ambition att ingen ska stå utan sysselsättning om logistikverksamheten flyttar från Trollhättan. Det kan exempelvis handla om ett nytt jobb, pensionsavgång eller studier. Målsättningen är att ta ett finalt beslut om flytten under våren.För mer information, vänligen kontakta: Sofie Ek, kommunikationsansvarig, sofie.ek@orkla.se, 073-9235653.
Orkla är din vän i vardagen. Vi är Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel, apotek, bageri och storhushåll. Orklabolagen i Sverige omsätter nära 7000 MSEK och har drygt 3000 anställda. I Sverige är Orkla verksamma inom fyra affärsområden; Foods, Confectionery & Snacks, Care och Food Ingredients. I vårt sortiment har vi starka varumärken som Felix, Paulúns, Abba, OLW, Jordan, Grumme och många fler.


orkla.se | Växel: +46 (0)10 142 40 00 | Pressjour: +46 (0)10 251 29 99 | mynewsdesk.com/se/orklasverige
381 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page